Sůl nad zlato

05.06.2014 10:07

Sůl nad zlato

Vhodná do koupele je také koupelová sůl, pomáhá při detoxikaci, vyplavovat z těla toxiny, pročistit pleť a ulevit organismu.

Vyplatí se ji občas přisypat do vany. Spolu s esencemi, které mají antibakteriální účinky se používá v zimních měsících, kdy jsme více náchylní k různým virovým onemocněním.

Tím, že z těla pomáhá odplavit škodliviny nás udržuje v dobré kondici, podporuje lepší imunitu.

Pomáhá také udržovat v dobré kondici naši pokožku, protože v hlubších vrstvách kůže váže vodu. K nejlepším solím bude patřit mořská sůl, nebo sůl s bylinkami či krystalovou sůl z Himalájí. Pokud nás láká barevná sůl do koupele, při koupi bychom se měli zajímat o to, zda sůl není chemicky přibarvovaná.

Bylinkové mýdlo vypadá luxusně, voní nádherně a dodá pokožce jedinečnou péči a ošetření, podle potřeby vybíráme směsi a bylinky, které nám voní nebo poskytnou péči, kterou zrovna potřebujeme. Nahrubo přidané bylinky se postarají o jemný tělový peeling.

Do koupele můžeme také přidat kouzelné sáčky naplněné bylinnou směsí, které necháme ve vaně volně plavat v teplé vodě. Ze silic v sáčku se postupně uvolní účinné látky.

Sáček můžeme ve vaně nechat zhruba 15 minut nebo i po celou dobu koupele. V sáčku může také být koupelová vonná sůl. Případně si sáčky můžeme plnit sami, suchými bylinkami i solí.

 

♦ Možná, že během koupeli někomu vyhládne. Malé občerstvení – něco k pití, džus, čaj, drobné občerstvení, rozinky, oříšky, či sušené ovoce se vždycky hodí.

♦ Ticho a klid léčí, ale příjemná relaxační hudba nás možná přivede na jiné myšlenky. Přehrávače a rádia nejsou běžně v koupelně a někomu se možná nechtějí přenášet. Hudbu stačí pustit i z mobilu.

♦ Po koupeli je vhodné pokožku celého těla ošetřit kosmetikou, krémem nebo oleji. Po koupeli se rozhodně doporučuje klid a odpočinek.